Meer info

Ontmoeting met Yvan de Launoit & Gilles Ledure

Koningin Elisabethwedstrijd, tussen traditie en moderniteit

Mis deze afspraak niet: u zult er kennismaken met onverwachte en onbekende facetten van dit uitzonderlijke evenement voor de Belgische en internationale muziekwereld.

Als een van de meest veeleisende internationale wedstrijden die bovendien veel media-aandacht genieten, is de Koningin Elisabethwedstrijd sinds zijn oprichting in 1937 voor de deelnemende jonge violisten, pianisten, cellisten en operazangers uitgegroeid tot een springplank naar een internationale carrière. De wedstrijd wil vooral een brug slaan tussen deze jonge virtuozen en de grootste muziekpodia wereldwijd.

Nog steeds trouw aan het project dat opgestart werd door Eugène Ysaÿe en Koningin Elisabeth, zoekt de wedstrijd naar volwaardige kunstenaars. Hij dankt zijn reputatie onder andere aan de prestigieuze jury, het strenge reglement, de ongeëvenaarde media-aandacht en het warme, enthousiaste onthaal door het hele land en de koninklijke familie.

Tijdens deze conferentie zullen de ondervoorzitter en juryvoorzitter het hebben over thema’s zoals de geschiedenis van de wedstrijd, het essentiële belang van de jury als hoeksteen, de evolutie van de muziek tijdens de afgelopen 75 jaar, alsook de rol en het nut van wedstrijden voor jonge musici.

Mecenassen en relaties van de wedstrijd zijn welkom op deze lunch.
Inschrijvingen voor niet-leden via cl@cl.be

Lunchconferentie

55,00€ Inclusief BTW Leden   75,00€ Inclusief BTW Uitgenodigde niet-leden

Share this Post: